dilluns, 10 de gener del 2011

L'ANTIC EGIPTE

L'antic Egipte va ser una civilització del Nord-est d'Àfrica que es desenvolupà al voltant del curs mitjà i baix del riu Nil, en el territori que ara ocupa l'actual estat d'Egipte.
Tutankhamon fou un faraó de la dinastía XVIII de l'antic Egipte. Va succeirel seu germà Semenkhare i va governar uns 10 anys (1325/1327 a 1335/1336 aC). Tot i la seva fama gràcies a haver-se descobert sencera la seva tomba, fou un faraó secundari de la dinastía. Va morir vers 1327 aC, als 19 anys d'edat, després de regnar uns 10 anys i sense haver pogut consolidar el seu poder. La seva premutura mort deixà una certa inestabilitat a Egipte, ja que era el últim membre baró de la dinastía XVIII. Al succeí el seu conseller i gran visir (xaty) jeperjeperura Ay, el pare de Neferetiti, que es casà amb la viuda Anegsenamon per aconseguir la legitimitat dinàstica, regnant durant 4 anys.

DESCOBRIMENT

Howard Carter i el seu equip descobriren la seva tomba al 1922 a la Vall dels Reis.
El seu sarcòfag és conegut per tenir una màscara d'or molt ben tallada i decorada al Museu Egipci a El Caire. nÉs una màscara realitzada en or batut amb incrustacions de pasta de vidre i turqueses, és la peça més coneguda de l'art egipci.
La tomba fou descoberta casualment ja que al estar al peu de la muntanya un despreniment de terra la va tapar i va quedar oblidada.

LES PIRÀMIDES D'EGIPTE

Les piràmides d'Egipte són grans monuments funeraris construïts en el temps de l'antic Egipte. De tots els vestigisque ens van deixar els egipcis de l'antiguitat, els més portentosos i emblemàtics monuments d'aquesta civilització, i en particular, les tres grans piràmides de Gizah, les tombes o Cenotafis dels reis Keops, Khefren i Micerí, la construcció es remunta, per la gran majoría d'estudiosos, el periòdes anomenat Imperi Antic de Egipte. La gran piràmide de Gizah, construida per Keops (Jufu), és una de les set meravelles del món.

Les primeres piràmides monumentals són les axeicades en la etapa que condueix, a la fase de darrera d'evolució, cap a les piràmides clàssiques, de cares lises, de la dinastía IV (2500 aC); les obres mes conegudes són les piràmides de Keops, Khefren i Micerí, erigides a l'altiplà de Gizah, prop del Caire.

Si voleu veure el que falta haureu de veure la revista!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada