dilluns, 21 de març del 2011

Revista: Animals i Països: Castor i Canadà

ANIMALS I PAISOS:
ELS CASTORS


Els castors són un gènere de rosegadors semi aquàtics natius d'Euràsia i de Nord-amèrica que es caracteritzen per les seves amples i escatades cues. És l'únic gènere no extingit de la família dels castòrids i engloba tres espècies: el castor americà,el castor europeu, i el castor de Kellog. Aquesta última extinta des del Plistocè. Totes elles viuen a l'hemisferi nord, excepte alguns castors americans que foren introduïts a la terra del foc, una regió sud-americana. També s'introduïren alguns individus d'aquesta espècie a Europa.

Les preses són construïdes pels castors per protegir-se dels depredadors, i per poder accedir fàcilment i amb seguretat als aliments durant l'hivern. No obstant això, la funció primordial de la barrera és aturar el flux del corrent creant un estany d'aigües
tranquil·les on els castors puguin construir sense dificultat els seus caus. Normalment els castors construeixen una presa més petita riu amunt per disminuir la força del corrent i així reduir la pressió que l'aigua exerceix sobre el cau. Els castors són famosos per haver construït preses molt llargues. La més llarga que es coneix fou descoberta prop de Three Forks, Montana, i mesurava uns 652m de llargada, 4m d'altura i 7 d'amplada a la base.

CANADÀ
El Canadà és un estat del nord d'Amèrica del Nord. La seva capital és Ottawa. Té aproximadament 33.759.742 habitants. La moneda és el Dòlar Canadenc. Canadà té dues llengües oficials: l'anglès i el francès.

Aquesta és la bandera de Canadà.
I aquest és el seu escut.
Aquest és l'estat de Canadà
Els europeus hi arribaren per primera vegada quan els víkings s'establiren a L'Anse aux Meadows al voltant del 1000 d.C.

La costa atlàntica del Canadà fou explorada per John Cabot al 1497 en nom del Regne
d'Anlgaterra i per Jacques Cartier al 1534 en nom de França.

ECONOMIA DE CANADÀ
El Canadà és una de les poques nacions desenvolupades exportadores netes d'energia. A la costa Atlàntica, el Canadà té dipòsits de gas natural, mentre que els recursos de gas i petroli són a Alberta. Amb les Sorres de Quitrà d'Athabasca,, el Canadà té les segones reserves de petroli més grans del món després de les d'Aràbia Saudita. Al Quebec, la Colúmbia Britànica, Terranova i Labrador, Nova Brunsvic, Ontàrio i Manitoba, l'hidroelectricitat és una font neta i renovable d'energia.
Canadà és el principal productor de zinc i urani, i un dels més importants d'or, níquel, alumini i plom.



Oficina econòmica i comercial de
l'embaixada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada